27 June, 2009

TEKO LABU BULAT

Untuk hari ni saya masuk kan entri adik-beradik pada Teko Labu Panjang semalam..Teko ni saya bagi nama Teko Labu Bulat kerana bentuk nya..Ni pun hasil harta karun dari Kluang..Unik sekali pada teko ni adalah corak nya yg timbul2..Corak nya seperti daun2 labu yg melingkari pada buah nya..Ape2 pun kite layan je entri hari ni..

Pada semua yg da tolong saya mengenal pasti jenis bunga yg ada pada entri 'Teko Bunga Pink'..Terima kaseh banyak2..Saya sudah pun tuka title entri nya..Kepada 'TEKO BUNGA LILI'..



Close-up corak bahagian depan teko..Macam daun2 labu berlingkar2 pada teko labu ni..Unik kan??


Close-up penutup teko..Yg ni macam starting mula daun2 labu..


Close-up pada bibir mulut teko..Rupe macam tampuk labu..Cantek kan??


Close-up tangkai teko

5 comments:

merpati66 said...

salam..gamaknya gosok mesti keluar jin labu nie..hehe jgn maree..but its really cute

merpati66 said...

gosok keluar jin labu nie.hehee

armouris said...

info tentang khasiat labu kat sini - Labu Kaya Khasiat

armouris said...

info tentang khasiat labu kat sini - Labu Kaya Khasiat

SariSam said...

Salam semua..

Kalau la gosok2 teko labu ni keluar jin la,merpati66..Da lame la Sari mintak jin tambah kan lagi koleksi antik kat rumah ni..

Terima kaseh armouris tentang info pasal labu..